Så här mot slutet av året så tenderar jag att fundera. Nu som egen företagare ännu mer faktiskt, även om julkänslan inte riktigt blir densamma när julfirande etc på arbetsplatsen uteblir. Här pratas inte mycket jul på min ateljé nämligen!
Däremot är det en del andra avslut, bokföring tex. Tunga grejer. På fler än ett sätt – det blir ju så svart på vitt liksom och sen är det ju lite jobbigt också när alla kunskaper inte finns på plats från start. Men – det gäller ju att se det från den ljusa sidan! Jag utvecklas även på det området. 😉 Det får jag vara tacksam för!

Jag funderar på mer än siffror. Jag funderar också på egenskaper. Mina egenskaper i synnerhet. Det finns ju ingen annan att gömma sig bakom. Eller skylla på. Det blir tydligt vilka egenskaper som är bra och vilka som är mindre bra när man som jag nu driver mitt egna. Driv är bra till exempel. Och det har jag. Riktigt mycket av faktiskt. När det kommer till det jag gillar, tycker är spännande eller redan är rätt bra på. Det där andra … Hrmm, måste vi verkligen prata om det?
Ja, det finns ju fler egenskaper jag uppskattar så klart – men som med drivet har det mesta både en fram- och en baksida. Och hur roligt det än är att ägna sig åt det som är positivt inser jag att det liksom kommer att halta om jag inte justerar det som är negativt. Det blir ju som ett jädra ankare, jag är fast förankrad i en position jag inte vill fastna i. Samtidigt inser jag att egenskaperna är en del av mig. Tidigare trodde jag nog att det gick att sudda ut, jobba bort osv. Gärna genom att fokusera på det som är bra och bortse från det andra. Nu är jag klokare – kanske. 2017 ska jag prova ett nytt grepp.

Acceptans. Visst låter det fint? Fridfullt på nåt vis. Nästa år tänker jag lära känna mina sämre egenskaper. Eller ja, de behöver ju kanske inte vara sämre – men jag uppskattar dem iaf inte lika mycket som vissa andra. 😉 Och jag tänker lära mig när jag ska använda mig av vilka egenskaper, genom att bättre förstå mig själv hoppas jag få leva i större harmoni och nå affärsmässiga framgångar. Halleluja!

Frustration blandat med tacksamhet och glädje. Ja, så har nog mitt år varit. Så mycket gott, så mycket att det liksom tagit fokus och tid från arbetet. Ett helt nytt hus med en fungerande ateljé – wow! Och jädrar så mycket tid det har tagit – wow! Så mycket att jag knappt hunnit måla i min ateljé …
Och äntligen – en vettig hemsida är uppe – wow! Och jädrar vad tid och kraft det tog – wow! Så mycket att jag knappt orkat uppdatera eller sälja den …

Och ändå – trots att jag är trött, trots att jag inte presterat så mycket under året som jag tänkt. Trots allt. Tillförsikt. För trots att jag nog inte kan begära att vänner, bekanta och Frillesås-bor ska vilja ha mer av mina prylar – så kommer ni tillbaka. Flera av er om och om igen. Och det, det är helt fantastiskt! Och det berättar också att jag har grejer som bör bära sig också på annan mark. Och en sådan chans får ju inte förgås. 😉

Så mitt varma tack och djupa bock! Till dig som stöttar mig genom gillanden, delanden och köp. Det betyder så väldigt, väldigt mycket för mig. Det ger mig tro, kraft och lust att fortsätta lite till. Du när åtminstone en dröm – min. Och jag hoppas att du också när egna drömmar – det är det allra vackraste du kan ge dig själv. Det är vi alla värda!

Ge med kärlek – så heter denna tavlan. Det är något väldigt stort med att kunna ge – tycker du inte? Nästa år hoppas jag kunna ge er mångt fler konstnärliga upplevelser än detta året!

Hjärliga hälsningar
/Karin

Som ett litet tack till dig som under året handlat från Frickum, eller varit flitig med delanden på FB skickar jag en liten försenad julklapp! Skriv en kommentar till detta inlägget här på hemsidan.