När jag hade bestämt mig för att jobba med det här motivet hade jag samtidigt gett mig själv förbud att måla fler stora tavlor. Men, eftersom jag är så väldigt förtjust i att måla stort och dessutom hade svårt att välja vilken del av bilden jag skulle välja (att göra hela bilden i litet format hade bara blivit tråkigt enligt mig), så kom jag på den briljanta idén att dela upp den i flera delar!

Dessutom ville jag att varje del skulle bli tillräckligt attraktiv och balanserad att kunna hänga för sig själv – en kul utmaning. Krävde ju lite justeringar av förlagan (jag jobbar efter egna foton eller egna sammansatta bilder) för att få till det, men slutresultatet blev riktigt bra och rönte stort intresse! Och det bästa av allt var ju att den hittade hem också – till en familj som har ett modernt hus med stora väggar. Dessutom får den hänga bredvid ett verk av den framgångsrike Frillesås-baserade keramikern Eva Bengtsson, det gillar jag!

För den som undrar kan jag berätta att ett verk som är uppdelat på fyra eller fler bilder kallas polyptyk. Ett verk uppdelat i tre – triptyk, i två – diptyk.

*På bilden är originalet beskuret.