Det kan tyckas underligt att jag, som nog anses vara en väldigt social person, faktiskt kan klara av att vara ensam hela dagarna. Helt allena strosar jag runt här – ja när jag inte dansar då – pillar lite med datorn, packar något eller målar på någonting. Ibland pratar jag i telefon förstås, det går ju inte att avskärma sig helt – man måste ju liksom interagera med omvärlden om man vill nå ut med sina produkter och tjänster.

Så där flyter dagen på och inte en endaste gång känner jag mig ensam. Nej, ska jag vara ärlig så njuter jag mest hela tiden! Fast ensam och ensam. Alltså jag har ju mig själv här att prata med. Me, myself and I. Vi har ganska bra samtal faktiskt. Vi är oftast överens. Men vi kan jobba åt olika håll ibland, det är ju opraktiskt så klart. Samtidigt är det ju kreativt att ha en liten arbetsgrupp att utvecklas inom.

Att kreativa människor ibland är snurriga är ju inget nytt. Enligt forskarna finns det tre karaktärsdrag som är nödvändiga för att det vi kallar kreativitet ska uppstå: Plasticitet, Divergens och Konvergens. Vidare kan man läsa att plasticitet är en förutsättning för det kreativa arbetet, medan divergens och konvergens behövs samtidigt som de strider helt mot varandra. Psykologen Mihaly Csikszentmihalyi anser till och med att kreativa individer inte bör betraktas som en person utan flera! *

Inte konstigt att  att det blir lite rörigt ibland. Men vi har det bra ändå – me, myself and I.

*Utdrag ur text från Realize.se: http://realize.se/2015/01/varfor-ar-kreativa-manniskor-sa-snurriga/