Äntligen så står jag här med mina penslar igen. Det har varit ett långt uppehåll nu, absolut för långt och inte alls planerat. Det är ju så där, det blir inte alltid som planerat. Det i sig behöver ju inte betyda att det blir dåligt – bara annorlunda än planerat.

Den här gången var det inte bara oplanerat utan dåligt också. Det dåliga heter Ulcerös Colit och är en autoimmun sjukdom som angriper tjocktarmen och orsaker allt från mindre besvär till allvarliga livshotande tillstånd. Japp, en sådan sjukdom har jag. När det bara är lite illa är det som att ha turistmage flera timmar om dygnet. Det är inte så illa ändå, det finns ju timmar däremellan. När det är illa, som det blev denna gången – ja då vill jag helst kasta in handduken. Vilket jag också gjorde, inte en sekund försent inser jag i efterhand, då jag lade in mig på sjukhus och fick akut vård för mina besvär. En sådan lättnad!

Nu ska jag inte bara snacka skit, utan vill återkomma till den där lyckan. Ni vet LYCKAN? Den där härliga fantastiska sprittande känslan som emellanåt snurrar till inombords? Är man nykär så är den ju ständigt närvarande. Även de oförstörda barnen har nära till känslan. De flesta av oss minns den och känner den ibland, men kanske inte på samma oförvanskade självklara vis. Men vi jagar den gärna! Och vi pratar om den. En del visar gärna sin lycka för omvärlden med bilder och statusuppdateringer.
Frågan är – hur många känner den?

Ibland blir det inte som planerat. Men kan bli bra ändå. Med en hel vecka på sjukhus, med bara mig själv, tid och tankar så infann den sig. LYCKAN. Det började spira, bubbla och spritta. Jag såg ljuset smyga sig in genom fönstret och utmed väggarna i takt med att solen gick upp. Jag kände min kropp återhämta sig. Mina tankar kunde vila och vandra inåt till känslor och minnen. Ett sådant fantastiskt liv jag har. Vilka underbara människor jag har runt mig. Jag kan verkligen inte önska mig mera!

Ja, en sådan lycka. Tänker jag när jag ömsom dansar ömsom målar. Och det spritter och bubblar och jag bara njuter och lever. Och ler ett leende från öra till öra. Jag är fortfarande blek som få och långt ifrån mitt fysiskt starkaste jag. Men vet ni, det spelar inte så stor roll. För jag är så fantastiskt glad av att bara få vara jag och leva mitt liv.

Så stanna upp, den är här. Alldeles bredvid dig. Men DU måste se och välkomna den in i livet igen. Du kommer inte närmre för att du springer. Stanna så kommer den smygande och rätt vad det är så känner du ett litet pirr. En sådan lycka!