I Halland har Konstliv Halland konstrunda varje år under Kristi Himmelfärds-helgen i fyra dagar. Än är jag inte en av medlemmarna men jag jobbar på det och i väntan på att bli antagen passar jag på att ha Öppen ateljé samtidigt. Jag annonserar en del själv och ungefär hälften av besökarna har jag själv lockat hit och den andra hälften är sådana som är ute på Konstrunda och som är i Frillesås för att besöka de mer etablerade konstnärerna Eva Bengtsson, keramik och Elisabeth Dahlgren, akryl som jag så lyckosamt bor mitt emellan.

Jag tycker det är kul när nya besökare vågar stanna till på sin planerade rutt och prova, de jag möter är väldigt positiva och nyfikna. Och flera utbrister spontant saker i stil med ”Wow – det här var verkligen värt ett stopp!”, ”Men, varför är inte du med på riktigt i Konstrundan?” eller ”Har du målat allt det här? Imponerande.” Det värmer ju så klart, och det ger mig mer mod att fortsätta försöka etablera mig. Det finns fler som gillar det jag gör – fastän de inte känner mig!
Det är ju så att den där inre kritikern (de flesta av oss har en sådan inneboende) gärna tar alla tillfällen i akt att vara elak. Av omsorg, för det vi känner är ju hyfsat tryggt, det som är nytt och oprövat – ja, det kan ju gå illa. Alltså säger min inre kritiker att jag ju inte kan vara säker på att de jag känner köper för att de gillar det jag gör, nej, de är nog bara snälla. Hihi, ja – alltså, nu består ju jag av så mycket mer än min inre kritiker och kan stå hyfsat stabilt vid såna påstående och se det från en mer realistisk synvinkel. Annars hade det ju varit att idiotförklara större delen av umgängeskretsen! (Men, visst märker jag att det är närmare till köp för dem som känner mig än de som inte gör det, så lite snälla är ni allt. 😉 )

Nåväl, det var kul med Öppen ateljé i år också. Tova, min dotter, fick också chans att använda sin kiosk och stod således för caféet där hon bjöd på kaffe/saft och sålde bullar och kakor. Det var riktigt roligt tyckte hon och flera av besökarna tyckte nog nästan att kiosken toppade besöket!