Hur kan man hänga tavlor? Vad är det som gör att det blir intressant att titta på, vad gör att det blir en enhet? Det finns en massa knep för att skapa spänning, locka blickar och få ett sammanhang. Med min bakgrund inom formgivning så kan jag konstatera att grundknepen för att få till en bra layout funkar lika bra oavsett om man ska ska skapa en bra komposition i en tavla, ett tidningsuppslag eller ett hem. Rätt kul, tycker jag.

Under utställningen hade jag och min medutställare keramikern Kicki Sjögren en mingelkväll för medlemmar i nätverket Qoola Qvinnor. Temat för kvällen var då, förutom att njuta av vacker konst, hur man genom rätt tänk kan skapa vackra stilleben och spännande tavelkompositioner. Att hänga tavlor är något som många tycker är svårt men med rätt knep så blir det ju genast lättare. Således bjöds ”Qoolingarna” på en lektion i komposition och knep kring det. Lika användbart i hemmet som i den egna marknadsföringen!

Och hela vår utställning blev ett bra exempel på hur man kan jobba. Med former, grupperingar, kontraster osv. När man utgår från dessa riktlinjer har man också möjlighet att sammanfoga olika stilar utan att det haltar – vilket kan vara bra i ett hem då man både vill ha nytt men också behålla det gamla.
Riktigt roligt, tycker jag. Hela utställning har varit som en stort layout-uppdrag och jag har njutit varje sekund. Så roligt att få tillgång till helt andra former än fyrkantiga tavlor! Och både jag och Kicki är nöjda och funderar redan på nästa utställning vi ska göra ihop … 😉