… var en ny upplevelse för mig. Jag tyckte det kunde vara lämpligt att prova då förra årets Konst och konsthantverkshelg på Blomsterlandet Varberg innebar en hel del stillasittande, vilket var både kallt och lite tråkigt. Alltså stämde jag av med Blomsterlandets VD Ann-Sofi som tyckte att det var en trevlig idé och som utlovade plats till aktiviteten. =)  Måste säga att de är så serviceminded och tillmötesgående mot oss utställare. Vi får så fin hjälp och jag är så nöjd med ”min” (det är ju andra året nu – då är det väl min? 😉 ) plats och yta som jag tilldelas. Fantastiskt!

Iaf, jag startade med en blank duk på fredagen och även om jag inte hann så långt så har jag iaf hunnit lägga runt 8 timmar totalt på dessa tre dagar. Jag hade ingen outnyttjad tid, bra nu veckan efter då jag kan tillåta mig lite ledigt, jag slapp frysa och dessutom var det en publikmagnet!

Om jag var nervös? Näää, inte det minsta. Om det var svårt? Nej, olja är förlåtande och det går bra att korrigera nästintill i evighet. Akvarell däremot, det gör jag helst på min kammare. Då behöver jag ha full fokus och kan inte bli störd. Förmodligen hade jag nytta av åren som visningsfrisör, det är värre. Det är så grymt svårt att klippa när händerna skakar! 😉 Sedan den tiden har det också passerat väldigt många år, jag har blivit äldre. Jag har blivit tryggare. Jag bryr mig inte lika mycket om vad andra tycker. Dessutom tycker jag själv att jag är bra på det jag gör (fy på mig, nu är jag så där anti-Jante-lagen igen 😉 )  vilket naturligtvis hjälper.

Jag tror helt säkert att det kommer bli mer live-målande framöver. Det blev många spontana samtal, besökarna vågade närma sig på ett annat sätt när jag inte satt och övervakade dem. Och så roligt det är att få närma sig en okänd människa, ibland till och med få veta personliga händelser och önskningar. Det ska man vara ödmjuk inför! I varje möte med andra sker nåt magiskt – oavsett om det börjar bra eller dåligt. Magiskt är det liksom ändå när energier möts, kanske krockar eller glider förbi varandra utan att haka i. Magiskt och så intressant.
Nöjd och tacksam med helgen, kan jag gå här på min kammare och reflektera. Stort TACK för det alla besökare, medutställare, Blomsterlandets personal och alla mina uthålliga ständiga supportrar!

(Denna gång har jag ,vilket är högst ovanligt, valt att måla utifrån en bild tagen av någon annan än mig själv. Tack Karin Genrup som låter mig använda din bild!)